Странице

уторак, 25. децембар 2012.

17. Novogodišnji specijal


Preturili smo preko glave smak sveta. Sad slede Nove godine i Bozici po ovom i onom kalendaru, pa januarske slave, Sveti Trifun ili Dan Zaljubljenih, pa 8. Mart koji već pomalo miriše na Uskrs. Mnogo lepih povoda da vreme provedemo sa onima koje volimo, da proslavljamo i da se radujemo životu. Kada radimo ono što volimo naš organizam se raduje i energija se obnavlja. Praznični dani bi trebalo da nam donesu odmor od stresa, ali čini se da tu činjenicu često zaboravimo. Mnogi savetnici iz oblasti organizacije nas još od novembra podsećaju kako je bolje da sa pripremamam krenemo na vreme da ne bismo 25.12. bili priterani uz zid i osećali se nemoćno pred obavezama koje smo sebi nametnuli do 31.12.
E sad, šta ste stigli, stigli ste! Ostalo je još nekoliko dana i jedina stvar koju MORATE je da se ne posvađate sa onima koje volite zbog pritiska pod kojim se nalazite. Pritisak je i vremenski i finansijski a mediji nam ga u ovim pretprazničnim danima žestoko nameću hrabreći potrošače da opustoše radnje.

Ovih dana mi često padaju na pamet dve fenomenalne reči: DELEGIRANJE i OUTSORCING. Detaljnije ćemo se njima pozabaviti u toku sledeće godine, jer one to zaista zaslužuju, ali imajte ih na umu ovih dana, svakako. To važi za sve one koji misle da sve mogu sami. Znam, mogu, ali zašto bi? Podelimo lepo poslove, a kasnije podelimo uživanje.

Znate kako marketinški stručnjaci daju akcenat onome što je lepo i tako vas obrlate da ni ne razmišljate o onome što je loše? Na primer, potenciraju kako baš u njihovoj čokoladi ima mnooogo mleka koje je dobro za decu. A koliko ima šećera? I kakvih još supstanci ima? Učinite jednu zaista divnu stvar koja će obasjati ovaj praznik i zaslepiti svakoga da ne primeti da bilo šta fali.
Ovih dana mi često padaju na pamet dve fenomenalne reči: DELEGIRANJE i OUTSORCING.
Ne planiram nikome da naškodim, ali planiram da šejkom od malina sa šlagom skrenem pažnju sa svih onih slanih pita i raznih salata koje nisam spremila (ruska se podrazumeva). Praznična dekoracija je isto fenomenalna da skrene pažnju sa suštine i  ulepša atmosferu. Što se tiče poklona za decu dobiće jedan poklon sa svoje kilometarske liste želja a druge ćemo praviti zajedno i dobro se zabaviti. Deca obožavaju da sa roditeljima prave neke važne stvari i kod praznika najviše vole što mama i tata konačno mogu da im posvete malo više vremena. A tu si i ostali rođaci i prijatelji s kojima deca vole da provode vreme...Druženje na poklon! Što se tiče  garderobe, imam nove cipele koje su superelegantne i prvi put ću da ih obujem! Juhuu! One će biti moj marketinški trik, za ostalo će poslužiti stvari  koje se osećaju odbačeno jer nisu za svakodnevne prilike. I njima je Nova godina! Znam, najlepsa sam kada sam dobro raspolozena!
Više nego ikada u prazničnim danima dozvoljena su sva odstupanja od plana u cilju uživanja i opuštanja. A kada se malo opustimo, donećemo neke važne Novogodišnje odluke koje će nam narednu godinu učiniti lepšom. Helperka je tu da vas podrži da i ubuduće istrajete u organizaciji svog ličnog i porodičnog života.

Helperkin 17.savet:
Da li stvarno Deda Mraz insistira na tolikoj pretprazničnoj zavrzlami ili je to pritisak medija i potrošačkog duštva? Oslobodite se stresa, uradite samo one zadatke koji su zaista važni i UŽIVAJTE U PRAZNICIMA jer je to najvažniji praznični zadatak. I zapamtite: najlepši ste kad ste dobro raspoloženi! Srećni praznici!

Love,
Helperka
P.S. Da li vam se sviđa Helperkin logo?

Нема коментара: