Странице

четвртак, 13. септембар 2012.

2. MUST HAVE!


Jaooo! Moram to da imam! Mora biti moje!!! Zaljubila sam se u…..blender!?!
Znači, sve one krpice i cipele koje idu pod must have , zaboravi!
Ovde je reč o spremanju klope i tu je blender majka Mara.

          FreeDigitalPhoto.com

Pošto deci nije lako uvaliti hranu koja je zdrava, blender nam je super saveznik u tome. Iskreno, i ja volim da mi je ukusno to što jedem. Ideju sam dobila kada sam pročitala recept u knjizi Jasminke Komnenović  „Od prvog obroka do školske užine“ u kojoj jedan recept figurira pod nazivom „ Pasta sa skrivenim povrćem“.  Tana nana tana nana.....  


Evo kako mi moj drugar blender pomaže da svojoj deci podmetnem puno povrća, a da se dopadne i njima i njihovim roditeljima ;-)

Stavim povrće koje želim da se skuva  u dosta vode, kao za supu ili čorbu. Omiljena kombinacija mi je šargarepa, luk, karfiol, brokoli.  Kada je povrće kuvano, izvadim ga iz supe i u blenderu od njega napravim kašu i vratim u ostatak tečnosti. Ova čorba je najukusnija kada se doda jogurt ili pavlaka. Njih dodajem u tanjir, ne u celu čorbu.
 Važno: ostaviti malo celih komadića povrća u čorbi. Ja najčešće ostavljam šargarepu, jer moja deca to vole, a ostalo krijem ko zmija noge.
Ovi komadići čine da čorba izgled lepše. Takođe, kada dete skenira ručak, ne pali se alarmna lampica koja uključuje JAOVONEVOLIIIIIIIIIIIM! sirenu. Pip...pip...pip...staovdeimamo....pip...šargarepa... pip...ok...nastavi sa jelom...pip. Uh! Ili pip....pip...JA NECU ŠARGAREPUUUU!  „ Dobro, ne moraš, izvadiću ti je! Jel sad u redu? Hajde, jedi  čorbu... O čemu smo ono pričali? A, da...“ I onda se svi pravimo da je to jedan sasvim običan ručak i pojedemo ga u slast.   


Helperkin  2.savet:
1.       Staviti  vodu da provri. Dodati povrće, po želji i meso, i nastaviti kuvanje;
2.       Većinu sastojaka  izblendirati, ostaviti nešto celih komadića povrća radi dekoracije;
3.       Kašu iz blendera vratiti u tečnost i dobro izmešati.
4.       Po želji  se može dodati jogurt ili pavlaka!

Love,
Helperka

2 коментара:

Zoka је рекао...

Odlican savet, to ja radim godinama, moj sin je zbog zelenkasto-zuckaste boje (u zavisnosti od sastojaka:sargarepa, tikvica, bundeva, spanac, brokoli,...) zove i danas "mocvarna supa".Zdrava, lagana a ukusna i deca je pojedu bez problema!

Helperka је рекао...

Draga Zoko,
Posto ste prvi ostavili komentar na ovom blogu, od Helperke i Plesnog centra Mladost u Beogradu, Resavska 28,

dobijate nagradu za podeljeno iskustvo:

tecaj plesa u trajanju od mesec dana!

Molim Vas da svoje kontakt podatke posaljete kao poruku na nasoj fun page na Facebooku! https://www.facebook.com/pages/Helperka/166603370135279

Saljite i dalje svoje komentare,
bice jos mnogo zanimljivih nagrada za kreativne Helperke i Helpere!

Love,
Helperka