Странице

четвртак, 27. септембар 2012.

7. Donesi odluku


E, moja Helperko! Nisi ti Skarlet pa da o tome misliš sutra... Uostalom, vidiš šta je i nju sve snašlo zbog takvog stava!
Lupi šakom o sto! Pametna si, ne dvoumi se toliko! Preseci! Pa i ako pogrešiš, nije strašno, ispravićeš, bar znaš da je bila greška!
Ubaciće oni opet taj flajer u sanduče, u krajnjoj liniji potražićeš na internetu!

Borba sa neredom je bespoštedna: on ili ja! A on je tako suptilan, uvlači se lagano, ni ne primetim ga dok ne počne da vlada. Najviše voli ove ovako neodlučne što nisu sigurni da li će im nešto trebati pa ostavljaju za svaki slučaj. Ili one što se emotivno vezuju za stvari i nemaju srca da nešto bace ili poklone.

On je lukav, a ja, priznajem, pomalo naivna ali i uporna.
 Ispričaću vam kako me je zamalo pobedio:
Dosadio mi je nered u predsoblju. Nekako se uvek tu skupljala  gomila papira, privezaka, ključeva, flajera, gumica, šnalica,  nekih važnih i nevažnih stvari koje je trebalo ukrotiti. Prvi utisak o kući i domaćinima se tu stiče, i nisam želela da me On, taj zloglasni nered, obruka. Rešila sam da kupim jednu od onih lepih ukrasnih pletenih korpica u koju ću onda stavljati sitnice koje MI TREBAJU. U tu korpicu ću da spustim sve one nesvrstane drangulije, kao u neko prijemno sanduče, kad umorna uđem u kuću.  Tako sam se ja opustila i potpuno potcenila protivnika i u maniru Skarlet OHare stavljala u nedužnu korpicu sve što sam stigla, a sutra ću već videti da li mi to STVARNO TREBA. I tako je pobedio on, The Nered. Kada se korpica toliko prepunila da više nisam znala šta sve ima u njoj,  shvatila sam da me je nadmudrio. Tu je čak bio i flajer od neke picerije da bi mi dao ideju kakav bih spektakularan nadev za picu mogla da napravim?!?!

Podelite samnom o neku ovako  mračnu tajnu, biće mi lakše. Koja je bila najblesavija stvar koju ste čuvali ili još čuvate jer će možda nekad zatrebati?

On je lukav, a ja, priznajem, pomalo naivna  ali i uporna!

Dakle ovu bitku je dobio, ali nisam odustala od borbe!  Razvrstala sam sve iz korpice, što u đubre, što na mesto gde i pripada.  Donela sam odluku protiv nereda, da ću o tome misliti odmah. A kasnije… ću da radim nešto u čemu uživam! Što i vama želim!

Helperkin 7.savet:
Ne troši suviše vremena na razmišljanje o svakodnevnim stvarima: kako da rasporediš sudove u kuhinjskom ormariću, da li da sačuvaš prospekt o letovanju na Maldivima pa da ga za vikend detaljno pročitaš, možda su uslovi povoljni…. Donesi odluku odmah,  jer time smanjuješ vreme potrošeno na razmišljanje i količinu nereda koji čeka da mu tek  posvetiš svoje vreme. 

Ako svakog dana ovako potrošiš samo 5 minuta, u nedelju ćeš imati čak 35 minuta manje da ih potrošiš na nešto lepo!

 Love,
 Helperka

Нема коментара: