Šargarepa „dodaje
vrednost“ jelu kao da je u pitanju čarolija. Razlika je u tome što ovaj čarobni
štapić od šargarepe treba izrendati!
Ta rendana šargarepa se u prepričavanju ili pisanju recepata obično negde
izgubi, jer se iskusnim kuvaricama nekako podrazumeva. A baš ona daje poseban ukus i lepotu svakom
jelu. Kao mala sam često sa bakom spremala kolače, pošto sam volela i da ih
jedem, naravno.
A u njenoj svesci , recept:
3 jaja
toliko šećera
toliko brašna...
Koliko?!!!!???!!!!
A njen odgovor: "Pa
za 3 jajeta."
Kolače iz njenog kuvara sam mogla da napravim samo uz pomoć magije.
Pošto se nisam bavila kuvanjem slanih jela nisam znala
ove male tajne, pa je moj muž do skoro u ručak sipao velike količine Vegete i
govorio kako je odlično.
Ali od kada koristim čarobni štapić od šargarepe sva moja
jela su mnogo ukusnija i lepša na izgled. Lepa kao šargarepa!
Helperkin 8. savet:
U svako jelo, nakon što izdinstate luk, dodajte rendanu
šergarepu! Grašak, boranija, kupus, musaka, punjene paprike i slična jela biće
mnogo ukusnija i lepša!
Love,
Helperka
Нема коментара:
Постави коментар