Странице

петак, 22. фебруар 2013.

19. Outsourcing - pomoć spolja


Mi, žene, mislimo da smo mnogo jake jer sve možemo same. Borile smo se da pokažemo da smo dovoljno sposobne da imamo svoju karijeru. Kućne obaveze i briga o deci? Dajte i njih, gratis! Mnogo smo jake! I mnogo opterećene.
Ovo je verovatno onaj trenutak u kojem se napravio prostor za mnoga uslužna zanimanja: dadilje i vaspitači, kućne pomoćnice i profesionalni organizatori su tu da nam olakšaju one obaveze koje kroz istoriju nosimo na svojim leđima. Restorani, kućne dostave, tepih servisi, hemijsko čišćenje, frizeri i krojači su naši saveznici. Ženama je nekada profesija bila da se bave kućom, pa su se trudile da u ovoj oblasti budu uspešne. Danas se trude da budu uspešne u profesionalnim dostignućima van kuće, a one koje racionalno koriste svoje vreme i energiju, često određene poslove poveravaju outsourcing kompaniji, kao i svaka uspešna firma.
Žene imaju priliku da svakoga dana obavljaju praksu iz oblasti menadžmenta, a uspešni menadžeri se danas sve češće odlučuju za nabavljanje usluga spolja, angažovanjem outsourcing kompanija, koje su eksperti u svojim oblastima. Zamislite direktora neke, po vašem mišljenju, uspešne kompanije. Da li direktor riba toalet? Ne. Da li je svet zbog toga propao? Ne. Da li čistačica košta? Da. Da li bi prilikom akcije smanjenja troškova otpustio čistačicu i sam ribao toalet? O, svakako da ne!
I sad, možda bismo mi to najbolje, ali...da li je rezultat vredan našeg uloženog vremena i energije? Ako jeste – samo napred, ako nije – tražite pomoć spolja! 


Helperkin 19. savet:
Potražite u svom okruženju dobre saveznike: dadilje, kućne pomoćnice, tepih servise, frizere, profesionalne organizatore, službe za dostavu, restorane i slično. Poverite im poslove koje mislite da će oni bolje uraditi, poslove koje ne možete da stignete da obavite ili poslove koji nisu na vašoj listi prioriteta tog dana.
Zamislite da provedete divan dan u prirodi sa porodicom i prijateljima, a kada se vratite kući čeka vas stan u kojem je „pomoć spolja“ obavila veliko spremanje. Vredi svaki uloženi dinar!


Foto: http://www.freedigitalphotos.net/

Нема коментара: