Странице

четвртак, 29. октобар 2015.

40. Baš po mojoj meri

Zona komfora. Kad čujem ovaj izraz obavezno pomislim na kauč. Neki udoban, mekani trosed, postavljen ispred televizora. Zagasite boje, recimo oker. Nije starinski, ali ni ultramoderan. Pruža sigurnost i ne insistira ni na čemu. I sad, ko bi, pametan, poželeo da ga izbaci? Čak i ako bi za njega dobio hefty check  ili dobru trampu. On pruža sigurnost, oslonac, utočiste. Zašto bi neko želeo da ga se reši? Svako mora da ima svoju zonu komfora u koju će se šćućuriti. U kojoj se radjaju nove ideje. Iz koje će zablistati. U koju će uvek moći da se vrati po svoju porciju sigurnosti. Ne nasedajte – vaša zona komfora je vaš džoker.

Ne želim da mi bilo šta bude neudobno – veš, cipele.... život. Uh, zamislite kako ustajete sa vaseg komfornog kauča u odeći koja izgleda savršeno ali je mnogo neudobna i odlazite daleko u bolji život. Verovatno ne biste daleko stigli, a još bi vam i preselo. 
Helperkin 40. savet

Ne nasedajte na lažni sjaj neudobnih cipela. One nisu za vas. Granice ćemo pomerati kada radimo ono u čemu uživamo, a ne kada srljamo ka normama koje su drugi postavili. Živite priču po svojoj meri. Samo u njoj je lepo i udobno.




Нема коментара: