Странице

среда, 26. јун 2013.

24. If only I could


If I could turn back time…
Ponekad poželimo priliku za neki novi početak. Kada bi nekim čudom vratili vreme ne bismo dozvolili sebi da budemo tako nonšalantni. Bili bih odlučnija. Ili opuštenija. Ne bih se nervirala. Imala bih više vere u sebe. Češće bih se viđala s prijateljima. Ne bih dozvolila da mi posao postane život. Zdravije bih se hranila. Vežbala bih cele zime. Ostavila bih cigarete. Ne bih dozvolila da se zapustim. Ni da zapustim kuću. Ni da zapustim prijateljstva.
Neki naši novi počeci svakog dana nas džentlmenski propuštaju ispred sebe sa osmehom izgovarajući: Izvolite. Ukrcavanje je non stop. Samo se počeci menjaju. Da li ste ih svesni?
Novi stan, nova soba, novi raspored u sobi, novi prijatelj, novi posao, novi član porodice, nova knjiga. Uvek imamo šansu da počnemo ispočetka.
Kako se dobro organizovati je neiscrpna tema kojom se ovaj blog bavi. Ali, ako ovih dana imate svoj lični početak, dovoljno veliki da bi vam bio važan, osnovna pravila su sledeća:
  •         Ne žurite sa pravljenjem novog nameštaja i razmeštanjem stvari. Obratite pažnju na to gde vam je zgodno da neke stvari držite. Obično su to mesta gde ih koristite pa na osnovu toga napravite zone u svom okruženju. Ako stvari skladištite na mestu na kojem ih i koristite, veće su šanse da će te ih nakon upotrebe vratiti na mesto.
Ostavljanje stvari na nepristupačnim mestima može negativno uticati na kvalitet života

  • Stvari koje često koristite postavite na mesta koja su vam na dohvat ruke i u visini očiju. Stvari koje ređe koristite ostavite na zadnje i više police, ali ih obavezno obeležite ako su u kutijama ili napravite spisak stvari koje ste odložili na nepristupačno mesto.Ovaj spisak čuvajte zajedno sa važnim dokumentima ili zalepite na unutrašnju stranu vrata ormara u kojem se nalaze, kao neka vrsta sadržaja.
  • Neka vam novi sistem organizacije izgleda lepo. Tako ćete imati motiv da se potrudite da ostanete organizovani.

Ako ne planirate nikakvu spektakularnu promenu poput kupovine stana, ispaznite ormar i neka vas prazne police inspirišu na novi početak. Primenom pomenutih saveta, brže ćete i lakše naći stvari koje vam trebaju, kada vam trebaju. If I could only stay this way.

Helperkin 24. savet:
Da biste postali organizovani- stvari čuvajte tamo gde ih koristite. One koje češće koristite postavite tako da vam budu pristupačne a ostale obeležite i zapišite gde ste ih ostavili kako biste ih kasnije lakše našli.



 







Нема коментара: