Странице

среда, 13. новембар 2013.

30. Novi specijalitet - 4. faza prirodnog procesa planiranja


Organizovanjem svojih ideja dobićemo jasniju sliku o aktivnostima koje možemo da preduzmemo. Postaće nam jasnije koje korake treba da preduzmemo na putu do cilja.
POIGRAJTE SE MALO
Sve te ideje stoje ispred nas kao sastojci za ukusan i zdrav obrok. Treba izabrati one najbolje i kombinovati ih na pravi način. Igrajte se ukusima i teksturama, povrćem, voćem, zitaricama...Kombinujte svoje ideje i grupišite ih na neke nove načine!
POPUNITE PRAZNINE
Neke ideje nam mogu izgledati dobre, ali potpuno nespojive. Kao brašno i kakao za čokoladni kolač, treba im nešto da ih poveže. Da našoj idealnoj slici ništa ne bi falilo, vrlo je moguće da baš u tom trenutku dođemo do nove ideje koja će se potpuno uklopiti.
Otkrićemo još neke ideje u trenutku kada smo mislili da da smo ih sve istresli na papir ispred sebe.
Kako vam se dopada ovaj specijalitet od ideja?

Znamo zašto ga pravimo, kakav želimo da bude, koji nam sastojci mogu zatrebati. U 4. fazi, izabrali smo najbolje sastojke od ponudjenih, možda dodali još neke začine, pomešali ih pravilnim redosledom, i dobro izmešali! Prijatno!

Helperkin 30.savet:
Zapišite sve ideje o načinu realizacije svog cilja a zatim ih kombinujte i grupišite na neke nove načine – možete se iznenaditi šta ćete stvoriti!














Izvor: David Allen, Getting things done


Нема коментара: