Странице

среда, 11. децембар 2013.

32. Vakcinišite se na vreme


Vakcinisati ili ne vakcinisati? Koje su vakcine obavezne kod nas, a koje u svetu? Koju vakcinu uzeti? Ovo su ozbiljna životna pitanja koja mogu imati ozbiljne posledice.
Sada zamislite ozbiljnu odraslu osobu u haosu – ne može da se sabere, da sredi misli. Ništa ne stiže, nervira se. Oseća se neuspešno kao osoba, kao ličnost, kao roditelj, kao partner. Ovo stanje je ozbiljna posledica neorganizovanosti i nereda.

NERED JE ZARAZAN

Najbolje je čuvati ga se. Ne dozvolite sebi da se inficirate. Vodite računa da ne zarazite svoju decu – kada su tako mali i slatki, podložni su mnogim uticajima, a pogotovo onima koji dolaze od vas.
Sklanjajte svoj nered od dece. Ako se inficiraju, naučite ih kako da se izleče. Sa istom onom upornošću sa kojom insistirate da popiju lek, insistirajte da pokupe igračke. Zbog njihovog zdravlja.


NAPRAVITE SVOJE BASTIONE ODBRANE

Neka trpezarijski sto, sudopera i dnevna soba uvek budu uredni. Ostalo, ako stignete. Mislim, svi zajedno.
Vrlo je verovatno da će se vremenom ta uredna slika svakom urezati u podsvest, pa će svaki nered biti nepodnošljiv i spontano otklonjen – onako, usput.


Helperkin 32. savet:
Kad primetite da je uredna površina počela da poprima karakteristike neuredne – što pre je vratite u prethodno stanje. I nered i urednost su zarazni.

 





















Нема коментара: